انحلال شرکت ها

کلیه ی امور ثبتی

انحلال شرکت ها

کلیه ی امور ثبتی

۱۰ مطلب در فروردين ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

شرکت سهامی خاص شرکتی است بازرگانی که تمام سرمایه آن منحصراً تامین گردیده و سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی آنها است و تعداد سهامداران نباید از سه نفر کمتر باشد . عنوان شرکت سهامی باید قبل از نام شرکت یا بعد از آن بدون فاصله  با نام شرکت بطور روشن و خوانا قید شود.

  • vanak studio
  • ۰
  • ۰

موارد انحلال شرکت سهامی :

1-1- وقتی که شرکت موضوعی را که برای آن تشکیل  شده انجام داده یا انجام آن غیر ممکن شده است .

1-2- در صورتی که شرکت برای مدت معین تشکیل گردیده و آن مدت منقضی شده باشد . مگر این که مدت شرکت قبل از انقضا تمدید شده باشد .

1-3- در صورت ورشکستگی (هر گاه شرکت ورشکسته شود و حکم ورشکستگی آن صادر گردد منحل می شود )

1-4- در هر موقع که مجمع عمومی فوق العاده به هر علتی (مانند از بین رفتن بیش از نصف سرمایه شرکت ) رای به انحلال دهد .

1-5- در صورت حکم قطعی دادگاه (مبنی بر انحلال شرکت ) بر اساس درخواست اشخاص ذینفع .

نکات:انحلال مر حله ای پیش از تصفیه است .

عامل ورشکستگی بر سایر انحلال مقدم است . لذا با حصول حالت توقف توسل به سایر طرق انحلال ممکن نیست .

در برخی از موارد مجمع عمومی فوق العاده الزاما باید تصمیم به انحلال شرکت بگیرد (م.141 ل.ا.ق.ت)

اشخاص ذینفع (مانند صاحبان سهام موسس و انتفاعی )می تواند نسبت به انحلال شرکت اعتراض کنند.

مدیران تصفیه می توانند تقاضای صدور حکم ورشکستگی شرکت منحله را بنماید .

مدیر یا مدیران تصفیه از معامله با شرکت ممنوع هستند.

  • vanak studio
  • ۰
  • ۰

مجمع عمومی عادی

مجمع عمومی عادی

مجمع  عمومی عادی شرکت لااقل سالی یک دفعه حداکثر ظرف مدت 4 ماه از تاریخ انقضای سال مالی شرکت منعقد می گردد.

  • vanak studio
  • ۰
  • ۰

سهام بانام

آنست که نام صاحب سهم در روی ورقه قید می گردد و نقل و انتقال آن تابع مواد 40 و41 ل.ا.ق.ت می باشد و باید در دفتر ثبت سهام به ثبت برسد 

  • vanak studio
  • ۰
  • ۰

 اشخاص حقیقی و حقوقی که بخواهند کارگاه جدیدی احداث نمایند و یا کارگاه های موجود را توسعه دهند مکلفند بدواً برنامه کار و نقشه های ساختمانی و طرح های مورد نظر را از لحاظ پیش بینی در امر حفاظت فنی و بهداشت کار برای اظهار نظر و تأیید به وزارت کار و امور اجتماعی ارسال دارند. وزارت کار و امور اجتماعی موظف است نظرات خود را ظرف مدت یکماه اعلام نماید بهره برداری از کارگاه های مزبور منوط به رعایت مقررات حفاظت و بهداشتی خواهد بود.

- کارفرمایان مکلفند پیش از بهره برداری از ماشینها، دستگاه ها، ابزار و لوازمی که آزمایش آنها مطابق آئین نامه های مصوب شورای عالی حفاظت فنی ضروری شناخته شده است آزمایش های لازم را توسط آزمایشگاه ها و مراکز مورد تأیید شورای عالی حفاظت فنی انجام داده و مدارک مربوطه را حفظ و یک نسخه از آنها را برای اطلاع به وزارت کار و امور اجتماعی ارسال نمایند.

- کلیه اشخاص حقیقی یا حقوقی که بخواهند لوازم حفاظت فنی و بهداشتی را وارد یا تولید کنند، باید مشخصات وسائل را حسب مورد همراه با نمونه های آن به وزارت کار و امور اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال دارند و پس از تأیید، به ساخت یا وارد کردن این وسائل اقدام نمایند.

- متخلفان از هر یک از موارد مذکور در مواد 52-61-75-77-79-83-84 و 91 برای هر مورد تخلف حسب مورد علاوه بر رفع تخلف با تأدیه حقوق کارگر یا هر دو، در مهلتی که دادگاه با کسب نظر نماینده وزارت کار و امور اجتماعی تعیین خواهد کرد به ازای هر کارگر به ترتیب ذیل محکوم خواهند شد:

1- برای تا10 نفر، 200 تا 500 برابر حداقل مزد روزانه یک کارگر.

2- برای تا 100 نفر نسبت به مازاد 10 نفر، 20 تا 50 برابر حداقل مزد روزانه یک کارگر.

3- برای بالاتر از 100 نفر نسبت به مازاد 100 نفر، 10 تا 20 برابر حداقل مزد روزانه یک کارگر. در صورت تکرار تخلفف متخلفان مذکور به حبس از 91 روز تا 180 روز محکوم خواهند شد.

- رأی هیأت های تشخیص پس از 15 روز از تاریخ ابلاغ آن لازم الاجرا می گردد و در صورتی که ظرف مدت مذکور یکی از طرفین نسبت به رأی مزبور اعتراض داشته باشد، اعتراض خود را کتباً به هیأت حل اختلاف تقدیم می نماید رأی هیأت حل اختلاف پس از صدور قطعی و لازم الاجرا خواهد بود. نظرات اعضای هیأت بایستی در پرونده درج شود.

  • vanak studio
  • ۰
  • ۰

 صورتجلسه مجمع عمومی موسس شرکت ………با مسئولین محدود

در ساعت 10 صبح روز……….. اولین جلسه مجمع عمومی موسس شرکت با حضور کلیه شرکا در محل شرکت تشکیل و تصمیمات ذیل به اتفاق آرا مورد تصویب قرار گرفت :

1-اساسنامه شرکت مشتمل بر 26 ماده تنظیم وبه تصویب کلیه شرکا شرکت رسید.

2-اظهار نامه و شرکت نامه رسمی شرکت نیز امضا شد.

3-جهت انتخاب اعضای هیات مدیره و دارندگان حق امضا اخذ امضا اخذ رای بعمل آمد و در نتیجه :

1-(خانم-آقای)……….. به سمت……….

2-(خانم-آقای)………..به سمت………..

3-(خانم-آقای)……….به سمت……….

به عنوان اعضای هیات مدیره برای مدت…… انتخاب شدند.

همچنین کلیه اوراق و اسناد بهامدار و تعهد آور شرکت از قبیل چک-سفته-بروات-قراردادها-عقود اسلامی با امضای……. همراه با مهر شرکت معتبر می باشد.

4-هر یک از اعضای هیات مدیره با امضای ذیل این صورتجلسه قبول سمت نمودند.

5-مبلغ………ریال سرمایه شرکت که از طرف کلیه شرکا پرداخت گردیده و در تحویل و اختیار مدیر عامل شرکت قرار گرفت و مدیر عامل با امضای ذیل این صورتجلسه وصول آن را اعلام می دارد.

6-به(خانم-آقای)………. احدی از شرکا وکالت داده شد تا ضمن مراجعه به ادراه ثبت شرکتها نسبت به پرداخت هزینه های قانونی و امضای ذیل ثبت دفتر اقدام نماید.

نام و نام خانوادگی و امضای شرکا

 

 

 

  • vanak studio
  • ۰
  • ۰

تماس با ما

موسسه ثبت شرکتها و برند ونک مفتخر است که با داشتن سالها تجربه در زمینه ثبت و برند شرکتها و با داشتن کادری مجرب و نخبه در انجام فعالیت های زیر در خدمت شما مشتریان عزیز باشد.

فعالیت های این موسسه به قرار زیر است. 

1- ثبت شرکت و رتبه بندی در تهران 

2- راهنمای متقاضیان ثبت شرکت 

3- حسابداری و حسابرسی 

4- تنظیم اظهارنامه مالیاتی 

5- مشاوره رتبه انفورماتیک 

6- مشاوره رتبه پیمانکار 

7- اخذ مهندس جهت رتبه بندی پیمانکار 

8- ثبت صورتجلسات شرکتها 

9- صلاحیت وزارت کار 

10- ثبت شرکت در کیش 

11- ثبت اختراع 

12- اخذ طرح توجیهی 

13- موافقت اصولی و جواز تاسیس 

14- ثبت علائم و لوگو و برند تجاری 

15- انجام انحلال شرکتها و تغییرات 

16- مشاوره و اخذ کارت بازرگانی 

17- مشاوره و اخذ کد اقتصادی 

18- مشاوره و اخذ ایزو 


آدرس: میدان ونک – خیابان ملاصدرا – بین پل کردستان و چهارراه شیراز – پلاک 76 – ساختمان ثبت ونک 

تلفن های تماس : 02188623050 – 02188623060 

وب سایت 

www.sabtebrand.com 


  • vanak studio
  • ۰
  • ۰
به عنوان یک اصل در کار مشارکت هر شخص نسبت به سرمایه و دارایی خود باید از سود بهره مند شود و به همان میزان بار زیان را متحمل شود. و جدا از آثار حقوقی ناشی از جرم و نیز پیامدهای ناشی از قوانین مسئولیت مدنی جز در صورت وجود کم و کاستی یکی از مقررات قانونی یا بندی از قرارداد قانون فوق در همه شرایط در روابط مالی شرکا حکومت دارد . همچنین اصل مهم دیگری که با مسئولیت اشخاص و میزان آن ارتباط نزدیکی دارد, عبارت است از: شخصیت حقوقی .در اصل حکم به مسئولیت هر شریک به میزان سرمایه یا عمل خود ، اثری از آثار شناسایی شخصیت حقوقی به حساب می آید. با قبول کردن نهادی به نام شخصیت حقوقی مسئولیت ها و تعهدات شخص حقوقی تنها متوجه خود آن شخص می باشد و اعضا از تعرض بستانکاران شخص ذکر شده در امان هستند . در صورتی که تعریف مسئولیت برای شرکت های تضامنی و نسبی به گونه ای از اصل گفته شده در بالا و اثر آن اعراض کرده است .چونکه اولاً حدود مسئولیت شرکا از میزان سرمایه آنها بالاتر می رود و ثانیاً شرکا در صورت ناتوانی شرکت های ذکر شده از پرداخت دیون خود محکوم به ادا کردن بدهکاری های شرکت از محل دارایی شخص خواهند شد.

  • vanak studio
  • ۰
  • ۰

تقسیم دارایی شرکت با مسئولیت محدود، به عنوان یکی از پیامدهای انحلال، و نیز شیوه تقسیم در این شرکت، مورد توجه قانون گذار قرار گرفته است .

آن بخش از دارایی شرکت که در مدت تصفیه مورد احتیاج نمی باشد، به طور موقت بین شرکا تقسیم می شود. ولی متصدیان تصفیه، باید معادل قروضی که هنوز زمان پرداخت آن نرسیده است، و همچنین معادل مبلغی که در حساب، ما بین شرکا اختلاف ایجاد کرده است، بررسی کنند.

بنابراین متصدیان تصفیه موظفند که درآمد حاصل از دریافت بستانکاری ها و فروش دارایی شرکت را ما بین شرکا تقسیم کنند، جز در موارد زیر :

در صورتیکه شرکت بدهکار شخص یا اشخاص باشد، که زمان پرداخت آن بدهکاری نرسیده است در این صورت معادل دین باید در حساب شرکت نگهداری شود. این روش باعث بروز مشکلاتی برای شرکت و شرکا می شود و باعث به طول انجامیدن مراحل تصفیه به نحو غیر ضروری میشود. درنتیجه باید این حق را برای متصدیان تصفیه، جهت توافق با بستانکاران شرکت به پرداخت زودتر از زمان موعد بدهی شرکت، در قبال اعمال تخفیف به رسمیت شناخت. مورد دیگر، بر توزیع دارایی و وجوه ، در صورت وجود اختلاف میان شرکا می باشد، که تا حل اختلاف مبلغ موضوع مورد نظر باید در حساب شرکت نگهداری گردد.

  • vanak studio
  • ۰
  • ۰

سود و زیان شرکت


قانون گذار، در رابطه با شرکت تضامنی، پیش بینی نکرده است که مدیران تحت چه شرایطی و در چه زمانی باید بیلان شرکت را تهیه و تنظیم کنند و آیا این بیلان باید به تائیدیه شرکا برسد یا خیر. آنچه واضح است این امی باشد که شرکتنامه یا اساسنامه می تواند تضمین کننده ی قواعد دقیق درباره این مسائل باشد. در صورت عدم وجود قیدی در این باره، در هر مورد،باید به حساب های مدیرسال به سال رسیدگی شود و مورد توافق تمامی شرکا باشد تا معتبر محسوب شود.

در شرایطی که شرکت، در سال مالی گذشته سود کرده باشد، شرکا باید در مورد نحوه تقسیم آن به توافق برسند. قانون گذار به شرکا واجب نکرده است که مقدار ذخیره ای از سود را کنار بگذارند؛ زیرا کنار گذاشتن ذخیره در شرکت های سرمایه به این دلیل می باشد که درصورت ورود زیان در آینده به شرکت بتوان از آن برای پرداخت دیون شرکت استفاده کرد. اما در در مورد شرکت تضامنی که شرکا در آن تا دینار آخر دارایی خود را مسئول پرداخت دیون شرکت هستند، نیاز به چنین کاری نمی باشد. به هر حال، اگر تمامی شرکا توافق کنند، کنار گذاشتن ذخیره کاملاً مجاز می باشد.

سود شرکت اصولاً به طور کلی به نسبت سهم الشرکه شرکا تقسیم می شود، جز اینکه شرکتنامه یا اساسنامه ترتیب دیگری مقرر کرده باشد (ماده 119ق.ت). باید توجه داشت که تقسیم به روش دیگر نمی تواند به طوری باشد که یکی از شرکا هیچ سودی نبرد، زیرا در چنین شرایطی شرکت باطل محسوب می شود.

در حقوق ایران فرض پرداخت دیون شرکت، در صورت زیان، آن هم توسط شرکا و در زمان حیات شرکت یعنی تا قبل از انحلال آن وجود نخواهد داشت. در این صورت، پرداخت زیان های شرکت در زمان حیات آن، یا به وسیله ذخیره هایی که شرکت کنار گذاشته است، انجام می شود. (یا با گرفتن وام و قرض از اشخاص ثالث یا از خود شرکا). شرکا در صورتی به پرداخت زیان شرکت محکوم می شوند که شرکت منحل شده باشد. بنابراین بحث درباره ی مشارکت شرکا در پرداخت زیان های شرکت را در مبحث مربوط به انحلال شرکت بررسی می کنیم .

  • vanak studio